Red Captain
Ízesítés: Robin Red-krill
Fehérje-szénhidrát arány: 50-50%
Összetevők száma: 19
Főbb összetevők: krill liszt, olajos magvak, Robin Red por
Horogállóság: 48 + óra
Olajtartalom: közepes
Fejlesztés kezdete: 2020
Ennek a terméknek az alap koncepciója egy olyan sokoldalú csali megalkotása volt, mely többféle víztípuson és időjárási körülmények között is viszonylag stabil teljesítményt nyújt. Összetételét tekintve olajos szénhidrát bázis, valamint száraz fehérjebázis jellemzi, így melegebb vízben az olajos növényi összetevői, hűvösebb vízben pedig a krilles jellege érvényesül jobban. Ez a különleges kaméleon effektusa teszi oly sokrétűen használhatóvá. 12 C° fölötti vízhőmérsékleten számos víztípuson megbízhatóan és gyorsan adja a halat, emellett a palettán lévő csalik közül az átlagosnál jobb egyedsúlyokat produkál. A kínálatból a legnagyobb fehérjetartalmú csali, ami kellően kiszárítva akár még erősen törpeharcsás vizeken is eredményesen használható. Víztípust tekintve bányatavakon és tározókon tűnik a legígéretesebb választásnak az eddigi tapasztalatok szerint, ahol a halsűrűség átlagosnak mondható.
Fish'n'curry
Ízesítés: curry, hal
Fehérje-szénhidrát arány: 60-40%
Összetevők száma: 17
Főbb összetevők: halliszt, halolaj
Horogállóság: 48 + óra
Olajtartalom: magas
Fejlesztés kezdete: 2019
Enyhén fehérjetúlsúlyos, főként halliszt alapú csali, extra magas halolaj tartalmánál fogva bővelkedik Omega 3 zsírsavakban. Célzottan olyan intenzíven telepített vizekre lett kifejlesztve, ahol a természetes táplálék mennyisége a víz halsűrűségéhez képest csekély. Az ilyen vizeken ugyanis a halak keresik a természetes táplálékot helyettesítő fehérjéket, szélsőséges esetekben olyannyira, hogy az egyébként békés halnak számító, barátságos bajszos óriások kisebb testű halakat ejtenek zsákmányul. A halliszt szinte valamennyi halgazdaságban használatos takarmányban megtalálható, így a fogyasztásához a pontyok szinte már ivadék koruk óta hozzászoktak. Magas olajtartalma miatt nyár közepe felé mutatkozik a legeredményesebbnek, azonban az ilyen típusú vizeken szinte a szezon végéig lehet létjogosultsága. Kimagasló olajtartalma által gyorsítja a halak anyagcseréjét, így a halakat még inkább táplálkozásra ösztönzi. Jellegéből adódóan esetenként meglepetés harcsákat is adhat.
Ginger Star
Ízesítés: gyömbér
Fehérje-szénhidrát arány: 40-60%
Összetevők száma: 20
Főbb összetevők: sörélesztő, halliszt, tigrismogyoró őrlemény, egyéb magvak, tejcukor
Horogállóság: 48 + óra
Olajtartalom: közepes
Fejlesztés kezdete: 2019
A kínálatban lévő termékek közül a legváltozatosabb, legkomplexebb összetételű. Kiegyensúlyozott arányban találhatóak meg benne értékes aminosavak, cukrok, vitaminok és zsírsavak egyaránt. Talán ezen beltartalmi sokrétűségének köszönhető, hogy ilyen széles körben alkalmazzák horgászaink átütő sikerekkel. Bizonyított már számos víztípuson a vadvizektől kezdve az intenzív bojlis vizekig a legkülönbözőbb időjárási körülmények között. Amellett, hogy a víz alatt meglepően gyorsan dolgozik, összetételénél fogva rendelkezik azzal az előnyös szelektív hatással, mellyel a szénhidrátos csalik általában rendelkeznek. Megfelelő keménységűre szárítva akár még törpeharcsával erősen zsúfolt vizeket is sikeresen meghorgászhatunk vele. Talán nem méltánytalanul lett a műhely favoritja, hiszen sokoldalú használhatósága mellett ezidáig ennek a golyónak köszönhetik horgászaink a legtöbb igazán nagy, kapitális méretű halat. Számos egyéni rekord, sőt félhivatalosan tórekord is köthető ehhez a nagy népszerűségnek örvendő termékhez. Nem mellesleg több beszámoló is érkezett már Ginger Star golyóval fogott meglepetés amurokról.
Carobean
Ízesítés: szentjánoskenyér
Fehérje-szénhidrát arány: 25-75%
Összetevők száma: 17
Főbb összetevők: szentjánoskenyérliszt, pörkölt magvak
Horogállóság: 48 + óra
Olajtartalom: alacsony
Fejlesztés kezdete: 2019
A palettán lévő főtt bojlik közül a legrégebbi fejlesztésű, legrégebb óta használatban lévő csali. Az eddigi tapasztalatok alapján leginkább az olyan alulhorgászott, kis halsűrűségű vizeken mutatkozik kiemelkedően eredményesnek, ahol a természetes táplálék bőségesen rendelkezésre áll a halak számára, ugyanis pont azokat a tápanyagokat (szacharidokat, nyomelemeket, vitaminokat) tartalmazza nagy arányban, amelyek a pontyok természetes táplálékában csekély mértékben fordulnak elő, azonban a pontyok szervezete számára szükségesek. Lúgos kémhatású vizeken, ahol a nyári melegben az állati fehérjék bomlása folyamán méreganyagok keletkeznek - így a pontyok a fehérjebázisú csalikat nagy ívben elkerülik - szintén nyerő választás lehet. Általánosságban elmondható, hogy a szénhidrátos csalik összetételüknél fogva egyébként is jobb szelektáló hatással bírnak, így akár nagyobb halsűrűségű vizeken is lehet létjogosultsága, főként olyan esetekben, mikor a halak energiaigénye valami oknál fogva (pl. ívási időszak előtt) megnövekszik. Annak ellenére, hogy első sorban kimondottan vadvizekre tervezett csali, számoltak már be Harsányban fogott 20 kilogramm feletti pontyról is ennek a golyónak köszönhetően. Keményre szárítva kiválóan alkalmazható törpeharcsával akár erősen terhelt vizeken is.
Winter Squid
Ízesítés: tintahal-fahéj
Fehérje-szénhidrát arány: 50-50%
Összetevők száma: 18
Főbb összetevők: tintahalliszt, pörkölt magvak
Horogállóság: 48 + óra
Olajtartalom: minimális
Fejlesztés kezdete: 2019
Ez a csali kimondottan azoknak a megszállott pontyhorgászoknak készült, akik dacolva a hideggel és a kedvezőtlen körülményekkel még a vizek lehűlése után sem adják föl szenvedélyüket és a jégveszte utáni első útjuk is rögtön a vízpartra vezet. A Winter Squid fehérjebázisának a gerincét tintahalliszt adja, ami a pontyok számára a piacon kapható legjobb emészthetőségű fehérjeliszt. Értékes fehérjéi mellett magas energiatartalommal is bír, mely ebben az időszakban szintén kiemelt fontosságú. Az olajtartalma minimálisra lett redukálva, így az olajos csalikkal szemben nem dermed le, a víz akár 10 C° alatti hőmérsékleten is kellően át tudja járni. Összefoglalva minden kritériumnak megfelel, ami egy jól működő hideg vízi csalit jellemez és ez a gyakorlatban is igazolódni látszik. Ennek ellenére meghökkenve tapasztaljuk a horgászaink általi visszajelzésekből, hogy az év bármelyik szakában képes egy-egy darabos meglepetéshalat produkálni, ami valószínűsíthetően a kimagasló beltartalmi értékeinek tudható be.
Protein Cloud Serie
Szegfűszeg
Ízesítés: szegfűszeg
Fehérje-szénhidrát arány: 50-50%
Összetevők száma: 14
Főbb összetevők: halliszt, csokis kekszőrlemény, magvak
Horogállóság: 8-24 óra
Olajtartalom: közepes
Fejlesztés kezdete: 2018
A műhely egyik büszkesége a forradalmi újításnak köszönhető Protein Cloud Serie oldódó bojli termékcsalád, melynek titka a golyók által kibocsátott horizontálisan elterülő barna fehérjefelhő, ami az aljzaton keresgélő pontyóriások figyelmét magára vonja. Ezek a csalik egyesítik a method technika és a klasszikus bojlis horgászat minden előnyét. Amellett, hogy rendkívül attraktívak, a szelektáló hatásuk sem marad el, ezért kifejezetten jól teljesítenek rapid pecák alkalmával. A szegfűszeges oldódónk kimagaslóan eredményes periódusai a szezon folyamán két időszakra tehetőek. Egyrészt az ívás előtti és utáni, tavaszi, nyáreleji melegedő vízben nagyon hatékony, másrészt az év végi lehűlő vizes és hideg vízi horgászatokon használt PVA-bagek kihagyhatatlan komponense. Ezen két időszak alatt csaliként is nagyon hatékony tud lenni, főleg pop-up-okkal kombinálva nyújt kiemelkedő teljesítményt. Víztípust tekintve leginkább a közepes és nagy halsűrűségű, valamint a kis kiterjedésű vizeken produkált eddig átütő sikereket. A piacon kapható legtöbb oldódó csalival ellentétben ezek a golyók nem tűnnek el pár óra leforgása alatt a hajszálelőkéről, hanem az oldódási sebességük úgy lett beállítva, hogy akár egy egész éjszakára nyugodt szívvel bent lehessen hagyni őket a végszerelékkel együtt. Csaliválasztás előtt azt viszont mindenképp vegyük figyelembe, hogy az oldódó bojlik az apró halak támadásainak sosem bírnak olyan mértékben ellenállni, mint a főtt golyók!
Protein Cloud Serie
Csokoládé-feketebors
Ízesítés: csokoládé-feketebors
Fehérje-szénhidrát arány: 25-75%
Összetevők száma: 12
Főbb összetevők: csokis kekszőrlemény, pörkölt magvak
Horogállóság: 8-24 óra
Olajtartalom: alacsony
Fejlesztés kezdete: 2018
Annak ellenére, hogy a legrégebbi csali a palettán lévők közül, a működését még mindig nem sikerült teljes mértékben megfejteni. A fogási statisztikákból annyi már kiderült, hogy valamiért leginkább az év második felében érdemes vele próbálkozni. A tapasztalatok azt mutatják, hogy kirívóan hektikus eredményeket produkál, esetenként teljesen hatástalan, máskor viszont bődületes meglepetéseket képes okozni. Nem egyszer adott már olyan kapástalan szituációkban halat, amikor minden más csődöt mondott, és talán emiatt érezzük úgy, hogy mindenképpen méltó helye van még mindig a palettán ennyi kiváló termék között. Melegfronti hatás alatt, csöpögős, nyirkos időkben talán az egyik legjobb választás lehet. Bátran mondhatni, hogy a csoki-bors oldódó nem csak a Protein Cloud szériának, hanem a Gamma-fish bojliknak is közös "őse", hisz ennek a csalinak a létrejöttével kezdődött minden. Már az első pár próbálgatások alkalmával egyből egy 10 kilogramm feletti pontyot produkált, ami 2018. november 7.-én az Abonyi Horgász Egyesület III.-as taván megsüvegelendő teljesítménynek számított. Ez az aprócska siker nagyon fontos löketet adott a további rengeteg kísérletezésnek, próbálgatásnak, fejlődésnek, melyek eredményeként alakult ki az a széles körű kínálat, ami ma már a horgászok rendelkezésére áll.